Skip to content

 

POHJOISMAIDEN SUURIN SOTEN PÄÄTTÄJÄTAPAHTUMA.

23.-24.4.2024 | HybriditapahtumaWanha Satama, Helsinki

LIPUT  OHJELMA

#TulevaisuudenSairaala

500+ osallistujaa vuosittain - 18. kerran.

Sadat alan päättäjät ja vaikuttajat kokoontuvat yhteen jo 18. kerran, kun mennään yhdessä kohti maailman parasta sairaalaa. Onko jatkossa tulevaisuuden sairaala asiakkaan kotona? Tämän teeman ympärille on rakennettu Tulevaisuuden Sairaala 2024.

Vuoden 2024 TOP 4 teemoina toimivat:

1. Omahoito & etäpalvelut – potilaan sitouttaminen & digipalvelut
2. Sairaalarakentaminen 2024  – trendit, arkkitehtuuri & hankkeet
3. Tekoäly SOTEssa – robotiikka, ChatGPT & automatisointi
4. Uudenlainen johtaminen – tärkeimmät vinkit johtamiseen & osaajapulaan

Viimeiset liput Pohjoismaiden suurimpaan SOTEn päättäjätapahtumaan myydään nyt.

OSTA LIPUT

 

Viimeiset liput ovat myynnissä – varmista paikkasi nyt.

 

Saat -10 % ryhmäalennuksen vähintään 3 hengen tiimeille.

  • 23. – 24. huhti 2024

    Hybriditapahtuma: Helsinki

Lavalla mieletön kattaus huippuammattilaisia Euroopasta.

Lavalla nähdään hyvinvointialueiden johtajat & tärkeimmät alan päättäjät Euroopasta – agenda on rakennettu jälleen kuulemalla satoja sote-päättäjiä.

sosiaali- ja terveysministeri

Kaisa Juuso

Kaisa Juuso (PS) on toiminut sosiaali- ja terveysministerinä 20.6.2023 alkaen. Hän on toisen kauden kansanedustaja Torniosta. Juuso on työskennellyt ennen poliittista uraansa kansainvälisen sairaanhoidon erityisasiantuntijana Ruotsissa, Försäkringskassanin kansainvälisessä yksikössä ja sairaanhoitajana eri paikkakunnilla.

Hänellä on psykiatrisen sairaanhoitajan koulutus Lapin ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on suorittanut filosofian kandidaatin tutkinnon käyttäytymistieteissä Tukholman yliopistossa. Hän on myös suorittanut vakuutustutkinnon.

Professor of Health Service Research, Vice President at EHMA, and NHS England Advisory Panel Member

Axel Kaehne

Axel was born and educated in Berlin (Germany) at Free University and Humboldt University and subsequently studied at Aberdeen University and the University of Wales. He settled in the UK in 1996. He is Professor of Health Service Research at Edge Hill University Medical School and Editor-in-Chief of the Journal of Integrated Care and the Journal of Health Organization and Management. Axel is Visiting Professor at the Department of Health and Social Management at the University of Eastern Finland, Kuopio, Vice President of EHMA, the European Health Management Association (Brussels) and Member of the Advisory Panel for NHS England. His research focuses on evaluating health services, exploring the role of leadership and how implementation science can support quality improvement programmes in the health sector. 

Recent publications

Kaehne, Axel, Feather, Julie, Kontopantelis, E., & Roberts, Louise (2023). Evaluation of the Liverpool COVID-19 Vaccination Promotion Programme: Final Report for the Champs Public Health Collaborative and Liverpool City Council. Edge Hill University.

https://research.edgehill.ac.uk/en/publications/evaluation-of-the-liverpool-covid-19-vaccination-promotion-progra

Axel Kaehne (2022). Integrated Care. Reflections on Change in Health Services. Bingley: Emerald Publishing. https://books.emeraldinsight.com/page/detail/integrated-care/?k=9781801179799

Axel Kaehne and Henk Nies (eds) 2021. How to deliver integrated care. A Handbook for Managers. Bingley: Emerald Publishing.  https://books.emeraldinsight.com/page/detail/How-to-Deliver-Integrated-Care/?k=9781838675301

palvelualuejohtaja, yhteiset sosiaali- ja terveyspalvelut, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Markus Paananen

Markus Paananen on lääketieteen tohtori, dosentti ja terveydenhuollon erikoislääkäri. Paananen tunnetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden päättäväisenä uudistajana. Hän on työskennellyt muun muassa Espoon terveyspalvelujohtajana, ja tällä hetkellä hän johtaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteisiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

Co-Founder, Director

Kevin Gordon

Virtual Reality Empathy Platform Ltd was founded 6 years ago, subsequently securing investment from Tarkett. Kevin is passionate about harnessing the power of VR to improve the quality of life for people living with Dementia through good design and raising awareness of the lesser known visual and cognitive challenges that can often accompany Dementia. VR-EP has recently developed Cloud based Dementia training Apps currently being used by Community Nurses, Designers, Care Homes and NHS Sim Tech Teams in the UK and Canada.

ylijohtaja, Valvira

Markus Henriksson

Markus Henriksson on toiminut Valviran ylijohtajana vuodesta 2017. Aiemmin hän on ollut Valvirassa ryhmäpäällikkönä ja ylilääkärinä terveydenhuollon valvontatehtävissä. Tätä ennen hän on ollut Keskussotilassairaalan psykiatrian ylilääkäri ja johtajalääkäri sekä toiminut Sotilaslääketieteen Keskuksen johtajana. Hän on psykiatrian dosentti ja on toiminut mm. STM:n valmiusyksikön tehtävissä ja Maanpuolustuskorkeakoulun luennoitsijana.

Apulaispormestari, Helsingin kaupunki

Daniel Sazonov

Vuoden Johtaja, datan ja tekoälyn hyödyntämisen suunnannäyttäjä, Chief AI Officer, Futurice

Tuomas Syrjänen

Tuomas on yksi Futuricen perustajajäsenistä ja toimi yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2008–2018. Hänen johdollaan Futurice kymmenkertaisti liikevaihtonsa ja kasvoi eurooppalaiseksi toimijaksi. Fakta-lehti valitsi hänet vuoden johtajaksi 2013.

Tällä hetkellä Tuomas vastaa Futuricen data & AI-uudistumisohjelmasta. Hän on erityisen kiinnostunut datan ja tekoälyn hyödyntämisestä yritysten päätöksenteossa, prosesseissa sekä liiketoimintamallien innovoinnissa. Hän on aiheen suunnannäyttäjiä ja luennoi siitä mm. St. Galleninin eMBA-kurssilla. Hän toimii myös useiden yritysten hallituksissa.

Tuomakselle työssä on tärkeää oppiminen ja hän haluaa kehittää alalla tekoälyn paradigmaa organisaatioiden toiminnassa. Hänen erityisosaamiseen kuuluukin tekoälyn yhdistäminen liiketoimintaan. Tuomaksen työmotto on: ”Uudistuminen luo energiaa, energia menestystä.”

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja

Maarit Raja-Aho

Maarit Raja-Aholla on 25 vuoden kokemus sosiaali- ja terveysalalta erilaisista toimintaympäristöistä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, terveydenhoitaja/sairaanhoitaja AMK ja opettaja. Maarit on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen sekä AMI-säätiön hallituksen jäsen.

Tällä hetkellä Maarit on virkavapaalla Omniasta, jossa hän toimii hoitotyön opettajana. Työuransa alkuvaiheissa Maarit työskenteli myös terveydenhoitajana ja sairaanhoitajana, palvelutalojen esihenkilönä sekä lääketeollisuudessa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä

henkilöstöjohtaja, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Monica Hostio

Monica Hostio (THM, eMBA) työskentelee henkilöstöjohtajana Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote), jossa palkkojen harmonisointi on tehty ensimmäisenä hyvinvointialueena. Hän on työskennellyt vaativissa asiakkuus- ja henkilöstöjohdon ja tehtävissä noin 20 vuotta. Hänet tunnetaan aktiivisena toiminnan kehittäjänä ja yhteisöohjautuvuuden kannattajana. Keusote on edelläkävijä hyvinvointialueiden palkkaus- palkitsemisjärjestelmien kehittämisessä.

toimitusjohtaja, johtava ylilääkäri, Sydänsairaala

Pasi Lehto

Pasi Lehto toimii Sydänsairaalan toimitusjohtajana ja johtavana ylilääkärinä. Hän on taustaltaan sisätautien ja kardiologien erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Lehto on työskennellyt vuosia Sydänsairaalassa johtajatehtävissä kehittäen ja johtaen kansainvälisesti palkittua terveyspalvelutoimintaa.

keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun ja opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singulariteetti-yliopistossa NASAn tutkimuskeskuksessa. Mediassa häntä on kutsuttu superälykkääksi ja pelottomaksi keksijäksi –vuonna 2014 hänet palkittiinkin Slushissa Suomen luovimpana ja joulukuussa 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Puheenvuorossaan Perttu kertoo, miten uudenlaiset ratkaisut, internet ja globaali yhteistyö ovat tuoneet ihan erilaisia mahdollisuuksia koulumaailmaan.

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

kansanedustaja, lääkäri ja valtiotieteen maisteri

Aki Linden

puheenjohtaja Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys SPTY, laatuylilääkäri, HUS

Sanna-Maria Kivivuori

Sanna-Maria toimii laatuylilääkärinä HUSissa. Hän on Helsingin yliopiston dosentti ja suorittanut executive MBA-tutkinnon. Taustakoulutukseltaan hän on lasten syöpälääkäri ja lastenlääkäri ja hänellä on terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyys. Sanna-Marian työhön kuuluu erilaisia laatuun liittyviä asioita sekä vastuullisuusasiat. Erityisesti hän on perehtynyt laatujärjestelmiin.

Sanna-Maria on mukana kansallisessa ja kansainvälisessä laatuyhteistyössä usealla taholla. Hän on Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen puheenjohtaja.

kehittämispäällikkö, THL

Pia Tuominen

Pia Tuominen työskentelee kehittämispäällikkönä THL:ssä Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn parissa sekä muissa erikoissairaanhoitoon liittyvissä tehtävissä. Koulutukseltaan hän on terveystieteen maisteri TtM, sosiaali- ja terveysalan tietohallinto, Sairaanhoitaja Yamk, johtaminen ja kehittäminen. Työkokemusta hänellä on erikoissairaanhoidon puolelta sairaanhoitajan, apulaisosastonhoitajan, osastonhoitajan ja projektipäällikön rooleista.

osastopäällikkö, hyvinvointialueiden ohjausosasto, valtionvarainministeriö

Ville-Veikko Ahonen

Ville-Veikko Ahosen vastuulla on hyvinvointialueiden toiminnan käynnistäminen. Hän johtaa hyvinvointialueuudistuksen toimeenpanon valmistelutehtäviä valtiovarainministeriössä sekä toimii yhteyshenkilönä ministeriön ja hyvinvointialueiden välillä. Ahoselle on pitkä, noin 20 vuoden mittainen, kokemus julkisen hallinnon ja talouden kehittämisestä sekä hallinnon rakennemuutosten toimeenpanosta eri ministeriöissä.

liiketoimintajohtaja, 9Lives

Peter Söderlund

Peter Söderlund on 9Livesin liiketoimintajohtaja, jolla on laaja kokemus liikkuvien terveyspalveluiden, henkilökohtaisen avun ja vammaispalveluiden johtamisesta. Erikoisosaamista hengityshalvausyksiköiden sekä koronatestaustoiminnan johtamisesta. Peteriä kiinnostaa erityisesti sosiaali- ja terveydenhoidon kehittäminen ja saatavuuden parantaminen paikallisesti, mm. liikkuvien palveluiden kehittäminen maakunnissa hyvinvointialueiden akuutteihin tarpeisiin.

diagnostiikkajohtaja, HUS

Lasse Lehtonen

johtaja, julkiset terveyspalvelut, Mehiläinen

Kimmo Kivelä

Senior Partner, Nordic Healthcare Group

Mika Kaartinen

Mika on sosiaali- ja terveydenhuoltoa tukevien palveluiden kehittämisen, markkinoinnin ja myynnin moniosaaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kehittämistyöstä niin toiminnan kuin teknologiankin näkökulmasta. Mikan erityisosaamisalaa ovat digipalvelut, tietojohtaminen, vertaiskehittäminen ja vammaispalvelut. Koulutukseltaan Mika on diplomi-insinööri. Työnsä ohella Mika on suorittanut AaltoEE:n Terveydenhuollon johtamisen koulutuksen.

Mika vetää NHG:n Terve!-podcastia. Podcastissa käsitellään mm. sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavuuteen, järjestämiseen, johtamiseen ja kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä. Mika toimii aktiivisesti Vaikuttavuusseura ry:n tapahtumajaostossa. Lisäksi hänellä on vahva kokemus kunta- ja hyvinvointialuetason vammaisneuvostoista sekä vammaisjärjestötoiminnasta. Mika on kysytty vetäjä alan paneelikeskusteluihin ja seminaareihin.

Vapaa-aika kuluu perheen tiskarina, pyykkärinä ja kuljettajana. Liikunta- ja kulttuuriharrastukset ovat keskeisessä roolissa tämän myllyn pyörittämisessä.

strategiajohtaja, Hoivarakentajat

Mikko Vainioranta

Mikko Vainioranta on Hoivarakentajien strategiajohtaja, jolle Hoivarakentajien työ vähähiilisessä ja aistiystävällisessä palvelurakentamisessa on sydämenasia. “Minulle on tärkeää, että saan asiakkaiden kanssa rakentaa parhaita mahdollisia asuinympäristöjä ikäihmisille, lapsille, nuorille ja erityisen tuen tarpeessa oleville”. Mikkoa kiinnostaa yhteisöllisen asumisen kehittäminen hyvinvointialueiden tarpeisiin ja Suomen parhaaksi. Erityisen kiehtovaa on päästä toteuttamaan yhteisöllinen asuminen osaksi toimivaa kaupunkikuvaa siten, että jokaisella on mahdollisuus elää tavanomaisessa asuinympäristössä ilman haitallisia toimintamalleja, tai vapaana iän mukanaan tuomista rajoitteista.

 

hankekehityksen asiantuntija, Haahtela

Markus Mikkola

Markus Mikkola on kiinteistökehitykseen ja käyttäjäomistajien tilojen strategiseen kehittämiseen keskittynyt arkkitehti.
Hänen erityisosaamista ovat vaativat kohteet, joissa tarvitaan menetelmien ja tietoaineistojen luomista, soveltamista ja
kehittämistä vastaamaan omistajien ja käyttäjien poikkeuksellisia tai uusia tarpeita.
Markus vastaa Haahtelassa strategisen toimitilasuunnittelun hankkeista.

Sairaalaneuvos, lääketieteen tohtori, Visiting Adjunct Professor, University of Colorado Denver

Risto Miettunen

Risto Miettusen opetusalana Executive MBA-ohjelmassa UC Denverissä on Global Business in Healthcare. Hän on myös American College of Healthcare Executivesin jäsen ja entinen International Hospital Federationin puheenjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajana, Orion Pharman toimitusjohtajana ja Siemens lääketieteellisen tekniikan toimialajohtajana Suomessa ja Sveitsissä. Tämä lisäksi Miettunen on toiminut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuvantamiskeskuksen johtajana.

toimitusjohtaja, Adapteo Finland

Tuomas Vaalto

Tuomas Vaalto vastaa Adapteon modulaaristen ratkaisujen liiketoiminnasta Suomessa. Hän on toiminut Adapteo Finland Oy toimitusjohtajana keväästä 2023 alkaen. Hänellä on merkittävä palveluliiketoiminnan kokemus johtotehtävistä Mehiläisellä ja Coor Service Managementilla.

 Nykyisessä tehtävässään Tuomas pyrkii edistämään joustavaa tilarakentamista, ympäristöllisesti kestäviä ratkaisuja sekä asiakastyytyväisyyden kasvattamista.

Diip -ohjelmiston tuoteomistaja, Grade Solutions

Toni Saalasti

Toni Saalasti on luova johtaja, joka tuoteomistajan roolissa vastaa uusien ohjelmistoratkaisujen kehittämisestä Grade Solutions Oy:ssä. Toni on työskennellyt vaativien ohjelmistokehityshankkeiden parissa yli 15 vuotta. Viimeisimmät kehityshankkeet ovat keskittyneet tekoälyn ja koneoppimismallien hyödyntämiseen henkilöstösuunnittelussa. Työllään hän haluaa auttaa julkisen sektorin organisaatioita uudistamaan toimintatapoja ja tuottamaan kustannustehokkaita ja laadukkaita ratkaisuja palvelutuotannon johtamiseen. Vapaa-ajalla Tonin löytää johtamasta Kyösti ja Kalervo Kallion museota tai saksofonin varresta big bandissä.

Pohjoismaisen terveydenhuollon ja julkistenpalveluiden liiketoiminnan johtaja, Accenture

Marko Rauhala

Terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimialuejohtaja, Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Juhani Grönlund

Juhani toimii Etelä-Karjalan hyvinvointialueella Terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimialueen johtajana. Koulutukseltaan hän on LT, lastentautiopin dosentti, lastentautien ja lasten gastroenterologian erikoislääkäri sekä EMBA. Hän on tehnyt 37 vuoden uran julkisella sektorilla terveydenhuollossa, johon mahtuu noin 5 vuoden jakso yliopistolla, 10 vuoden jakso perusterveydenhuollossa ja yli 20 vuotta erikoissairaanhoidossa niin kliinisessä työssä kuin johtotehtävissäkin. Hän on hyvästä ruoasta, musiikista ja kirjallisuudesta pitävä kahden pienen pojan isoisä.

 

johtava konsultti, Istekki

Harri Kumpulainen

Harri on pitkän linjan ICMT-ammattilainen. Hän on ollut mukana Istekillä julkishallinnon laajoissa SOTE-kehittämishankkeissa jo 15 vuoden ajan. Viimeisempänä Harri on vastannut hankeomistajana Istekillä Pohjois-Savon hyvinvointialueen valmistelusta ja käynnistymisestä. Tällä hetkellä Harri koordinoi Istekin osalta Softa 2030 -hankkeen kautta hyvinvointialueiden laajoja asiakas- ja potilastietojärjestelmiin liittyviä kokonaisuuksia sekä muuta SOTE-ICT kehittämistä.

terveyspalvelujen toimialajohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Kimmo Kuosmanen

Kimmo Kuosmanen on toiminut terveydenhuollon johtotehtävissä sekä julkisella että yksityisellä puolella.  Koulutukseltaan hän on yleislääketieteen erikoislääkäri ja toimii tällä hetkellä terveyspalvelujen johtajana Etelä-Savossa. Hänellä on laaja-alainen kokemus muutosjohtamisesta ja kumppanuuksista.

Hyvinvointialuejohtajat odotetussa paneelikeskustelussa.

1. päivänä teemana: Hyvinvointialueiden tulevaisuus 2025-2027 & 2. päivänä teemana: SOTEn kehitystarpeet tulevaisuudessa.

hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Tero Järvinen

hyvinvointialuejohtaja, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Ilkka Luoma

hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Sally Leskinen

hyvinvointialuejohtaja, Pohjanmaan hyvinvointialue

Marina Kinnunen

Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen valittiin vuoden tehyläiseksi johtajaksi 2018. Marina siirtyi hyvinvointialueen johtajan rooliin Vaasan sairaanhoitopiirin johtajan paikalta ja ennen tätä hän työskenteli johtavana ylihoitajana vuosina 2012–2017.

Marina on myös aiemmin palkittu Venny Snellmanin tunnustuspalkinnolla 2008 ja potilasturvallisuuden ansiomerkillä 2017.

hyvinvointialuejohtaja, Pohjois-Savon hyvinvointialue

Marko Korhonen

Marko Korhosella on yli 25 vuoden monipuolinen työkokemus, johon kuuluu tutkimusta, johtotehtäviä sosiaalipalvelualalla sekä aluehallinnossa. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori ja erikoistunut sosiaalipolitiikkaan. Hänellä on vahva tausta yhteiskunnallisten ilmiöiden ymmärtämisessä.

Marko Korhonen on toiminut tutkijana, tehden merkittävää työtä päätöksenteon tueksi. Hänellä on ollut johtava rooli sosiaalipalvelusäätiössä, vastaten palvelujen laadusta ja kehittämisestä. Lisäksi hän on tuonut visioita ja strategista johtajuutta kuntajohtajana, maakuntajohtajana ja hyvinvointialuejohtajana.

Hänen erityinen mielenkiintonsa kohdistuu väestön osallisuuden ja hyvinvoinnin rooliin alueen kehityksessä. Hän on myös kiinnostunut uuden kansanvaltaisen aluehallinnon vaikutuksista yhteiskuntaan ja päätöksentekoon, nähdessään sen potentiaalin lähentää hallintoa kansalaisiin.

hyvinvointialuejohtaja, Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Petri Virolainen

hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Santeri Seppälä

toimitusjohtaja, HUS

Matti Bergendahl

hyvinvointialuejohtaja, Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Olli Naukkarinen

Ohjelma 2024.

tiistai 23.4.

  • 8.15
  • Tervetuloa! Rekisteröityminen ja aamupala

TEEMA: Onko Tulevaisuuden Sairaala asiakkaan kotona?

journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija

Nina Rahkola

Nina Rahkola on journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija. Hän on juontanut vuosien ajan MTV3-kanavan eri ajankohtaisohjelmia. Tämänhetkinen työmaa on alkuilloista tuttu ohjelma Viiden jälkeen. Lisäksi Rahkola on palkittu dokumentaristi, joka on kiertänyt kuvausreissuilla eri puolilla maailmaa muun muassa Afrikan köyhimmissä slummeissa ja Intian kapinallisalueilla. Pitkä uutiskokemus ja kokemukset maailmalta värittävät lempeästi Rahkolan maailmankuvaa.

  • Mikä on suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon tilanne nyt ja tulevaisuudessa?
  • Minkälaisia toimenpiteitä tulisi tulevaisuudessa tehdä jotta suunta muuttuu?
sosiaali- ja terveysministeri

Kaisa Juuso

Kaisa Juuso (PS) on toiminut sosiaali- ja terveysministerinä 20.6.2023 alkaen. Hän on toisen kauden kansanedustaja Torniosta. Juuso on työskennellyt ennen poliittista uraansa kansainvälisen sairaanhoidon erityisasiantuntijana Ruotsissa, Försäkringskassanin kansainvälisessä yksikössä ja sairaanhoitajana eri paikkakunnilla.

Hänellä on psykiatrisen sairaanhoitajan koulutus Lapin ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on suorittanut filosofian kandidaatin tutkinnon käyttäytymistieteissä Tukholman yliopistossa. Hän on myös suorittanut vakuutustutkinnon.

  • miten talouskasvu voi tukea hyvinvointipalveluiden rahoitusta
  • miten teknologian kehitys ja digitalisaatio voidaan valjastaa tukemaan yhteiskunnallista tasa-arvoa
  • terveydenhuollon ja koulutuksen innovaatiot vastaamassa tulevaisuuden tarpeisiin
Apulaispormestari, Helsingin kaupunki

Daniel Sazonov

  • Onko hyvinvointialueilla riittävät resurssit ja taloudellinen kestävyys?
  • Miten voimme hyödyntää digitalisaatiota sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen parantamiseksi?
  • Kansalaisten osallistuminen päätöksentekoon ja palautteen huomioiminen hyvinvointialueella

 

hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Tero Järvinen

hyvinvointialuejohtaja, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Ilkka Luoma

hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Sally Leskinen

hyvinvointialuejohtaja, Pohjanmaan hyvinvointialue

Marina Kinnunen

Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen valittiin vuoden tehyläiseksi johtajaksi 2018. Marina siirtyi hyvinvointialueen johtajan rooliin Vaasan sairaanhoitopiirin johtajan paikalta ja ennen tätä hän työskenteli johtavana ylihoitajana vuosina 2012–2017.

Marina on myös aiemmin palkittu Venny Snellmanin tunnustuspalkinnolla 2008 ja potilasturvallisuuden ansiomerkillä 2017.

  • 10.30
  • TAUKO JA VERKOSTOITUMISTA
  • Virkistäydy kupillisella kahvia ja tapaa kollegoidesi kanssa
  • Mitä ymmärretään sairaalalla: auttaisiko antropologia?
  • Mitä tarkoitetaan arvon tuottamisella terveydessä?
  • Suomi kansainvälisessä vertailussa
Sairaalaneuvos, lääketieteen tohtori, Visiting Adjunct Professor, University of Colorado Denver

Risto Miettunen

Risto Miettusen opetusalana Executive MBA-ohjelmassa UC Denverissä on Global Business in Healthcare. Hän on myös American College of Healthcare Executivesin jäsen ja entinen International Hospital Federationin puheenjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajana, Orion Pharman toimitusjohtajana ja Siemens lääketieteellisen tekniikan toimialajohtajana Suomessa ja Sveitsissä. Tämä lisäksi Miettunen on toiminut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuvantamiskeskuksen johtajana.

Professor of Health Service Research, Vice President at EHMA, and NHS England Advisory Panel Member

Axel Kaehne

Axel was born and educated in Berlin (Germany) at Free University and Humboldt University and subsequently studied at Aberdeen University and the University of Wales. He settled in the UK in 1996. He is Professor of Health Service Research at Edge Hill University Medical School and Editor-in-Chief of the Journal of Integrated Care and the Journal of Health Organization and Management. Axel is Visiting Professor at the Department of Health and Social Management at the University of Eastern Finland, Kuopio, Vice President of EHMA, the European Health Management Association (Brussels) and Member of the Advisory Panel for NHS England. His research focuses on evaluating health services, exploring the role of leadership and how implementation science can support quality improvement programmes in the health sector. 

Recent publications

Kaehne, Axel, Feather, Julie, Kontopantelis, E., & Roberts, Louise (2023). Evaluation of the Liverpool COVID-19 Vaccination Promotion Programme: Final Report for the Champs Public Health Collaborative and Liverpool City Council. Edge Hill University.

https://research.edgehill.ac.uk/en/publications/evaluation-of-the-liverpool-covid-19-vaccination-promotion-progra

Axel Kaehne (2022). Integrated Care. Reflections on Change in Health Services. Bingley: Emerald Publishing. https://books.emeraldinsight.com/page/detail/integrated-care/?k=9781801179799

Axel Kaehne and Henk Nies (eds) 2021. How to deliver integrated care. A Handbook for Managers. Bingley: Emerald Publishing.  https://books.emeraldinsight.com/page/detail/How-to-Deliver-Integrated-Care/?k=9781838675301

  • 12.15
  • LOUNAS JA VERKOSTOITUMISTA
  • Pistäydy lounaalla ja tutustu näyttelyyn !
journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija

Nina Rahkola

Nina Rahkola on journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija. Hän on juontanut vuosien ajan MTV3-kanavan eri ajankohtaisohjelmia. Tämänhetkinen työmaa on alkuilloista tuttu ohjelma Viiden jälkeen. Lisäksi Rahkola on palkittu dokumentaristi, joka on kiertänyt kuvausreissuilla eri puolilla maailmaa muun muassa Afrikan köyhimmissä slummeissa ja Intian kapinallisalueilla. Pitkä uutiskokemus ja kokemukset maailmalta värittävät lempeästi Rahkolan maailmankuvaa.

  • Millainen on optimaalinen kumppanuus?
  • Tarvitaanko erikoissairaanhoitojen ulkoistamisstrategiaa?
  • Miten yksityinen sektori voi tukea hyvinvointialueiden sote-palveluita?

 

kehittämispäällikkö, THL

Pia Tuominen

Pia Tuominen työskentelee kehittämispäällikkönä THL:ssä Erikoissairaanhoidon hoitoonpääsyn parissa sekä muissa erikoissairaanhoitoon liittyvissä tehtävissä. Koulutukseltaan hän on terveystieteen maisteri TtM, sosiaali- ja terveysalan tietohallinto, Sairaanhoitaja Yamk, johtaminen ja kehittäminen. Työkokemusta hänellä on erikoissairaanhoidon puolelta sairaanhoitajan, apulaisosastonhoitajan, osastonhoitajan ja projektipäällikön rooleista.

palvelualuejohtaja, yhteiset sosiaali- ja terveyspalvelut, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Markus Paananen

Markus Paananen on lääketieteen tohtori, dosentti ja terveydenhuollon erikoislääkäri. Paananen tunnetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden päättäväisenä uudistajana. Hän on työskennellyt muun muassa Espoon terveyspalvelujohtajana, ja tällä hetkellä hän johtaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteisiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

johtaja, julkiset terveyspalvelut, Mehiläinen

Kimmo Kivelä

terveyspalvelujen toimialajohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Kimmo Kuosmanen

Kimmo Kuosmanen on toiminut terveydenhuollon johtotehtävissä sekä julkisella että yksityisellä puolella.  Koulutukseltaan hän on yleislääketieteen erikoislääkäri ja toimii tällä hetkellä terveyspalvelujen johtajana Etelä-Savossa. Hänellä on laaja-alainen kokemus muutosjohtamisesta ja kumppanuuksista.

vuoden 2022 terveysalan vaikuttaja, professori

Juha Auvinen

palvelualuejohtaja, yhteiset sosiaali- ja terveyspalvelut, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Markus Paananen

Markus Paananen on lääketieteen tohtori, dosentti ja terveydenhuollon erikoislääkäri. Paananen tunnetaan sosiaali- ja terveyspalveluiden päättäväisenä uudistajana. Hän on työskennellyt muun muassa Espoon terveyspalvelujohtajana, ja tällä hetkellä hän johtaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteisiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

johtaja, julkiset terveyspalvelut, Mehiläinen

Kimmo Kivelä

terveyspalvelujen toimialajohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Kimmo Kuosmanen

Kimmo Kuosmanen on toiminut terveydenhuollon johtotehtävissä sekä julkisella että yksityisellä puolella.  Koulutukseltaan hän on yleislääketieteen erikoislääkäri ja toimii tällä hetkellä terveyspalvelujen johtajana Etelä-Savossa. Hänellä on laaja-alainen kokemus muutosjohtamisesta ja kumppanuuksista.

  • Mitä osaamista ja taitoja tulevaisuuden johtajilta odotetaan?
  • Miten väestön ikääntyminen vaikuttaa tarpeeseen kehittää uudenlaista johtamista sosiaali- ja terveydenhuollossa?

 

Pohjoismaisen terveydenhuollon ja julkistenpalveluiden liiketoiminnan johtaja, Accenture

Marko Rauhala

professori, Aalto-yliopisto

Teemu Malmi

Professori, KTT Teemu Malmi toimii laskentatoimen laitoksen johtajana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen erityisosaamisalueitansa ovat johtamisjärjestelmät, strategian toimeenpano sekä kustannus- ja kannattavuuslaskenta. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu useissa alan johtavissa kansainvälisissä lehdissä. Professori Malmi opettaa säännöllisesti useissa johdon koulutusohjelmissa, sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimialuejohtaja, Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Juhani Grönlund

Juhani toimii Etelä-Karjalan hyvinvointialueella Terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimialueen johtajana. Koulutukseltaan hän on LT, lastentautiopin dosentti, lastentautien ja lasten gastroenterologian erikoislääkäri sekä EMBA. Hän on tehnyt 37 vuoden uran julkisella sektorilla terveydenhuollossa, johon mahtuu noin 5 vuoden jakso yliopistolla, 10 vuoden jakso perusterveydenhuollossa ja yli 20 vuotta erikoissairaanhoidossa niin kliinisessä työssä kuin johtotehtävissäkin. Hän on hyvästä ruoasta, musiikista ja kirjallisuudesta pitävä kahden pienen pojan isoisä.

 

  • Millaisia vaikutuksia palkkaharmonisoinnilla voi olla työvoiman houkuttelevuuteen ja alan vetovoimaan?
  • Millä tavoin palkkaharmonisointi voi toimia välineenä työntekijöiden motivoimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen?
  • Miten uudet uramallit voivat tukea osaajien ammatillista kasvua ja sitoutumista?
henkilöstöjohtaja, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Monica Hostio

Monica Hostio (THM, eMBA) työskentelee henkilöstöjohtajana Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote), jossa palkkojen harmonisointi on tehty ensimmäisenä hyvinvointialueena. Hän on työskennellyt vaativissa asiakkuus- ja henkilöstöjohdon ja tehtävissä noin 20 vuotta. Hänet tunnetaan aktiivisena toiminnan kehittäjänä ja yhteisöohjautuvuuden kannattajana. Keusote on edelläkävijä hyvinvointialueiden palkkaus- palkitsemisjärjestelmien kehittämisessä.

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

johtajaylihoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue

Heljä Lundgren-Laine

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotieteen professiojohtaja, johtajaylihoitaja. Heljä on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on Turun yliopiston hoitotieteen dosentuuri. Heljällä on pitkä kokemus sekä kliinisestä työstä että johtamistyöstä terveydenhuollossa. Hänet on palkittu vuoden 2021 hoitotyönjohtajana.

Director, Healthcare Consulting, Delfoi

Rashmi Werning

Rashmi Werning vetää Delfoi Oy:ssä terveydenhuollon konsultoinnin yksikköä ja on erikoistunut viimeisen 10 vuoden aikana terveydenhuollon tulevaisuuden toimintakonseptien suunnitteluun sekä sairaaloiden ydin- ja tukiprosessien kehittämiseen ja optimointiin. Rashmi korostaa perusteellisen, tarvelähtöisen ja faktapohjaisen suunnittelun merkitystä jo sairaaloiden investointihankkeiden varhaisissa suunnitteluvaiheissa, sillä niissä tehdään merkittäviä päätöksiä, jotka voivat johtaa myöhemmin suuriin käyttökustannuksin.

Rashmin mielestä sairaaloiden investointi- ja uudistamishankkeet tulisi nähdä laajemmin useampia vuosia kestävinä muutosjohtamisen prosesseina. Eri suunnitteluvaiheet sisältävät jatkuvaa sopeutumista lääketieteen ja ympäristön asettamiin uusiin vaatimuksiin sekä toimintamallien uudistamista siten, että jo ennestään niukat resurssit saadaan tehokkaaseen ja asiakaslähtöiseen käyttöön kuitenkaan kasvattamatta kustannuksia. Tämä voidaan saavuttaa vain lisäämällä tuottavuutta ja visioimalla nykyistä rohkeammin digitalisaation mahdollisuuksia.

Lue lisää Rashmi ajatuksista sairaalahankkeiden suunnittelusta: ”Onko juuri oikeaa tilamäärää olemassakaan? https://bit.ly/3rkueBB

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

johtajaylihoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue

Heljä Lundgren-Laine

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotieteen professiojohtaja, johtajaylihoitaja. Heljä on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on Turun yliopiston hoitotieteen dosentuuri. Heljällä on pitkä kokemus sekä kliinisestä työstä että johtamistyöstä terveydenhuollossa. Hänet on palkittu vuoden 2021 hoitotyönjohtajana.

  • Miten tuotetaan toiminnallisesta laatua taloudellisesti ja ekologisesti?
  • Rakennuksen käyttäjien toiminta ja sen tavat määrittävät millainen rakennus tarvitaan.
  • Toiminnasta aiheutuneita haasteita ei ratkaista rakennusta kehittämällä.
  • Analysoimalla ja ohjaamalla käyttäjiä tiedolla oikea-aikaisesti pystytään vaikuttamaan kestävään rakennukseen.
  • Puheenvuorossa näytämme käytännön esimerkein, miten hankkeissa toiminta, talous ja ympäristövaikutukset kytkeytyvät toisiinsa ja miten niitä pitää ja voi parantaa samanaikaisesti.
hankekehityksen asiantuntija, Haahtela

Markus Mikkola

Markus Mikkola on kiinteistökehitykseen ja käyttäjäomistajien tilojen strategiseen kehittämiseen keskittynyt arkkitehti.
Hänen erityisosaamista ovat vaativat kohteet, joissa tarvitaan menetelmien ja tietoaineistojen luomista, soveltamista ja
kehittämistä vastaamaan omistajien ja käyttäjien poikkeuksellisia tai uusia tarpeita.
Markus vastaa Haahtelassa strategisen toimitilasuunnittelun hankkeista.

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

johtajaylihoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue

Heljä Lundgren-Laine

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotieteen professiojohtaja, johtajaylihoitaja. Heljä on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on Turun yliopiston hoitotieteen dosentuuri. Heljällä on pitkä kokemus sekä kliinisestä työstä että johtamistyöstä terveydenhuollossa. Hänet on palkittu vuoden 2021 hoitotyönjohtajana.

 

 

Co-Founder, Director

Kevin Gordon

Virtual Reality Empathy Platform Ltd was founded 6 years ago, subsequently securing investment from Tarkett. Kevin is passionate about harnessing the power of VR to improve the quality of life for people living with Dementia through good design and raising awareness of the lesser known visual and cognitive challenges that can often accompany Dementia. VR-EP has recently developed Cloud based Dementia training Apps currently being used by Community Nurses, Designers, Care Homes and NHS Sim Tech Teams in the UK and Canada.

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

johtajaylihoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue

Heljä Lundgren-Laine

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotieteen professiojohtaja, johtajaylihoitaja. Heljä on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on Turun yliopiston hoitotieteen dosentuuri. Heljällä on pitkä kokemus sekä kliinisestä työstä että johtamistyöstä terveydenhuollossa. Hänet on palkittu vuoden 2021 hoitotyönjohtajana.

  • Väistötila sosiaali- ja terveyskeskukselle – Case Nastola
  • Lisää tukitilaa sairaalaan – Case Rikshospitalet ja Kalnes Østfold
  • Kokemuksia muuntojoustavista tiloista SoTe-ympäristössä
toimitusjohtaja, Adapteo Finland

Tuomas Vaalto

Tuomas Vaalto vastaa Adapteon modulaaristen ratkaisujen liiketoiminnasta Suomessa. Hän on toiminut Adapteo Finland Oy toimitusjohtajana keväästä 2023 alkaen. Hänellä on merkittävä palveluliiketoiminnan kokemus johtotehtävistä Mehiläisellä ja Coor Service Managementilla.

 Nykyisessä tehtävässään Tuomas pyrkii edistämään joustavaa tilarakentamista, ympäristöllisesti kestäviä ratkaisuja sekä asiakastyytyväisyyden kasvattamista.

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

johtajaylihoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue

Heljä Lundgren-Laine

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotieteen professiojohtaja, johtajaylihoitaja. Heljä on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on Turun yliopiston hoitotieteen dosentuuri. Heljällä on pitkä kokemus sekä kliinisestä työstä että johtamistyöstä terveydenhuollossa. Hänet on palkittu vuoden 2021 hoitotyönjohtajana.

  • Haasteet ovat tutut – mutta mitkä ovat olemassa olevia onnistumisen edellytyksiä ja mitä uutta tarvitaan?
  • Millaisia etuja vision uusi ajattelu tuo?
  • Mitä on tehtävä vision toteuttamiseksi?
strategiajohtaja, Hoivarakentajat

Mikko Vainioranta

Mikko Vainioranta on Hoivarakentajien strategiajohtaja, jolle Hoivarakentajien työ vähähiilisessä ja aistiystävällisessä palvelurakentamisessa on sydämenasia. “Minulle on tärkeää, että saan asiakkaiden kanssa rakentaa parhaita mahdollisia asuinympäristöjä ikäihmisille, lapsille, nuorille ja erityisen tuen tarpeessa oleville”. Mikkoa kiinnostaa yhteisöllisen asumisen kehittäminen hyvinvointialueiden tarpeisiin ja Suomen parhaaksi. Erityisen kiehtovaa on päästä toteuttamaan yhteisöllinen asuminen osaksi toimivaa kaupunkikuvaa siten, että jokaisella on mahdollisuus elää tavanomaisessa asuinympäristössä ilman haitallisia toimintamalleja, tai vapaana iän mukanaan tuomista rajoitteista.

 

johtajaylihoitaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Pirjo Syväoja

Johtajaylihoitaja Pirjo Syväoja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisasta. Hänellä on yli 40 vuoden kokemus hoitotyöstä ja sen kehittämisestä ja johtamisesta  Ruotsissa ja Suomessa. Hän edustaa hyvinvointialuetta, jossa ei ole ylihoitajarakennetta mutta jossa merkittävä osa johtajista on hoitotyötaustaisia henkilöitä.

johtajaylihoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue

Heljä Lundgren-Laine

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotieteen professiojohtaja, johtajaylihoitaja. Heljä on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hänellä on Turun yliopiston hoitotieteen dosentuuri. Heljällä on pitkä kokemus sekä kliinisestä työstä että johtamistyöstä terveydenhuollossa. Hänet on palkittu vuoden 2021 hoitotyönjohtajana.

  • 14.50
  • TAUKO & VERKOSTOITUMISTA
  • Virkistäydy kupillisella kahvia ja tapaa kollegoitasi
  • Kuinka paljon sairaaloita tarvitaan tulevaisuudessa?
  • Miten kotisairaalatoiminnan kehittäminen ja laajentaminen vaatisi?
  • Voisiko tulevaisuuden sairaala olla osittain mobiili?
Sairaalaneuvos, lääketieteen tohtori, Visiting Adjunct Professor, University of Colorado Denver

Risto Miettunen

Risto Miettusen opetusalana Executive MBA-ohjelmassa UC Denverissä on Global Business in Healthcare. Hän on myös American College of Healthcare Executivesin jäsen ja entinen International Hospital Federationin puheenjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajana, Orion Pharman toimitusjohtajana ja Siemens lääketieteellisen tekniikan toimialajohtajana Suomessa ja Sveitsissä. Tämä lisäksi Miettunen on toiminut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuvantamiskeskuksen johtajana.

liiketoimintajohtaja, 9Lives

Peter Söderlund

Peter Söderlund on 9Livesin liiketoimintajohtaja, jolla on laaja kokemus liikkuvien terveyspalveluiden, henkilökohtaisen avun ja vammaispalveluiden johtamisesta. Erikoisosaamista hengityshalvausyksiköiden sekä koronatestaustoiminnan johtamisesta. Peteriä kiinnostaa erityisesti sosiaali- ja terveydenhoidon kehittäminen ja saatavuuden parantaminen paikallisesti, mm. liikkuvien palveluiden kehittäminen maakunnissa hyvinvointialueiden akuutteihin tarpeisiin.

hallintoylilääkäri, Tyks-sairaalapalvelut, Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Riikka Aaltonen

Riikka toimii Varhassa Tyks sairaalapalveluiden hallintoylilääkärinä. Koulutukseltaan hän on LT, gynekologi ja EMBA. Ennen aloittamistaan hallintoylilääkärinä hän toimi Tyks Majakkasairaalan toiminnallisen suunnittelun hankejohtajana, mikä opetti katsomaan sairaalamaailmaa aivan uusin silmin. Nykyiseenkin toimenkuvaan kuuluu kehittämistä ja uuden suunnittelua ja haasteista huolimatta Riikka suhtautuukin tulevaisuuteen optimistisesti.

  • Kehittyvä teknologia kuten tekoäly, robotiikka, nanoteknologia ja virtuaalitodellisuus vaativat yleissivistystä jotta ymmärrämme niiden vaikutukset ja mahdollisuudet
  • Ennakoi tulevaisuus teknologisen ajattelun avulla
  • Mitä näiltä teknologioilta voidaan odottaa tulevaisuudessa, mikä on mahdollista jo nyt?
futuristi, keksijä ja tietokirjailija

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija

Nina Rahkola

Nina Rahkola on journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija. Hän on juontanut vuosien ajan MTV3-kanavan eri ajankohtaisohjelmia. Tämänhetkinen työmaa on alkuilloista tuttu ohjelma Viiden jälkeen. Lisäksi Rahkola on palkittu dokumentaristi, joka on kiertänyt kuvausreissuilla eri puolilla maailmaa muun muassa Afrikan köyhimmissä slummeissa ja Intian kapinallisalueilla. Pitkä uutiskokemus ja kokemukset maailmalta värittävät lempeästi Rahkolan maailmankuvaa.

keskiviikko 24.4.

  • 8.30
  • Tervetuloa takaisin! Virittäydy tunnelmaan aamupalalla
journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija

Nina Rahkola

Nina Rahkola on journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija. Hän on juontanut vuosien ajan MTV3-kanavan eri ajankohtaisohjelmia. Tämänhetkinen työmaa on alkuilloista tuttu ohjelma Viiden jälkeen. Lisäksi Rahkola on palkittu dokumentaristi, joka on kiertänyt kuvausreissuilla eri puolilla maailmaa muun muassa Afrikan köyhimmissä slummeissa ja Intian kapinallisalueilla. Pitkä uutiskokemus ja kokemukset maailmalta värittävät lempeästi Rahkolan maailmankuvaa.

  • Onko rahat loppu ensimmäisen vuoden jälkeen?
  • Onko hyvinvointialueiden yhdistäminen ratkaisu talousongelmiin?
  • Onko meillä konkreettisia keinoja selvitä tulevasta?
diagnostiikkajohtaja, HUS

Lasse Lehtonen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja

Maarit Raja-Aho

Maarit Raja-Aholla on 25 vuoden kokemus sosiaali- ja terveysalalta erilaisista toimintaympäristöistä. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri, terveydenhoitaja/sairaanhoitaja AMK ja opettaja. Maarit on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen sekä AMI-säätiön hallituksen jäsen.

Tällä hetkellä Maarit on virkavapaalla Omniasta, jossa hän toimii hoitotyön opettajana. Työuransa alkuvaiheissa Maarit työskenteli myös terveydenhoitajana ja sairaanhoitajana, palvelutalojen esihenkilönä sekä lääketeollisuudessa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä

  • Peruspalveluiden saatavuus, hoidon tarpeen arvion ja hoitoon pääsyn toteutuminen 
  • Päivystyspalveluiden karsiminen tulevaisuudessa
  • Erikoissairaanhoidon hoitojonojen ja  hoitotakuun toteutuminen 
ylijohtaja, Valvira

Markus Henriksson

Markus Henriksson on toiminut Valviran ylijohtajana vuodesta 2017. Aiemmin hän on ollut Valvirassa ryhmäpäällikkönä ja ylilääkärinä terveydenhuollon valvontatehtävissä. Tätä ennen hän on ollut Keskussotilassairaalan psykiatrian ylilääkäri ja johtajalääkäri sekä toiminut Sotilaslääketieteen Keskuksen johtajana. Hän on psykiatrian dosentti ja on toiminut mm. STM:n valmiusyksikön tehtävissä ja Maanpuolustuskorkeakoulun luennoitsijana.

kansanedustaja, lääkäri ja valtiotieteen maisteri

Aki Linden

hyvinvointialuejohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue

Santeri Seppälä

hyvinvointialuejohtaja, Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Petri Virolainen

  • 10.15
  • TAUKO JA VERKOSTOITUMISTA
  • Virkistäydy kupillisella kahvia ja tapaa kollegoitasi
  • Kuinka alueilla edistetään palveluiden integrointia ja luodaan saumattomampaa yhteistyötä eri sektoreiden välillä tulevaisuudessa?
  • Kuinka suunnittelette hyödyntävänne teknologiaa edistääksenne digitaalisia innovaatioita ja kehittääksenne potilaskeskeisiä ratkaisuja alueellanne?
  • Suunnitelma ennaltaehkäisevän sosiaali- ja terveydenhuollon edistämiseen

 

hyvinvointialuejohtaja, Pohjois-Savon hyvinvointialue

Marko Korhonen

Marko Korhosella on yli 25 vuoden monipuolinen työkokemus, johon kuuluu tutkimusta, johtotehtäviä sosiaalipalvelualalla sekä aluehallinnossa. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori ja erikoistunut sosiaalipolitiikkaan. Hänellä on vahva tausta yhteiskunnallisten ilmiöiden ymmärtämisessä.

Marko Korhonen on toiminut tutkijana, tehden merkittävää työtä päätöksenteon tueksi. Hänellä on ollut johtava rooli sosiaalipalvelusäätiössä, vastaten palvelujen laadusta ja kehittämisestä. Lisäksi hän on tuonut visioita ja strategista johtajuutta kuntajohtajana, maakuntajohtajana ja hyvinvointialuejohtajana.

Hänen erityinen mielenkiintonsa kohdistuu väestön osallisuuden ja hyvinvoinnin rooliin alueen kehityksessä. Hän on myös kiinnostunut uuden kansanvaltaisen aluehallinnon vaikutuksista yhteiskuntaan ja päätöksentekoon, nähdessään sen potentiaalin lähentää hallintoa kansalaisiin.

toimitusjohtaja, HUS

Matti Bergendahl

hyvinvointialuejohtaja, Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Olli Naukkarinen

  • Miten Sydänsairaalasta tuli yksi alansa parhaista sairaaloista maailmassa? 
  • Minkälaista on korkeatasoinen terveydenhuolto? 
  • Mitkä ovat terveydenhuollon kriittiset menestystekijät tulevaisuudessa? 

 

 

toimitusjohtaja, johtava ylilääkäri, Sydänsairaala

Pasi Lehto

Pasi Lehto toimii Sydänsairaalan toimitusjohtajana ja johtavana ylilääkärinä. Hän on taustaltaan sisätautien ja kardiologien erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Lehto on työskennellyt vuosia Sydänsairaalassa johtajatehtävissä kehittäen ja johtaen kansainvälisesti palkittua terveyspalvelutoimintaa.

  • 12.00
  • LOUNAS JA VERKOSTOITUMISTA
  • Pistäydy lounaalla ja tapaa kollegoitasi
Senior Partner, Nordic Healthcare Group

Mika Kaartinen

Mika on sosiaali- ja terveydenhuoltoa tukevien palveluiden kehittämisen, markkinoinnin ja myynnin moniosaaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kehittämistyöstä niin toiminnan kuin teknologiankin näkökulmasta. Mikan erityisosaamisalaa ovat digipalvelut, tietojohtaminen, vertaiskehittäminen ja vammaispalvelut. Koulutukseltaan Mika on diplomi-insinööri. Työnsä ohella Mika on suorittanut AaltoEE:n Terveydenhuollon johtamisen koulutuksen.

Mika vetää NHG:n Terve!-podcastia. Podcastissa käsitellään mm. sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavuuteen, järjestämiseen, johtamiseen ja kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä. Mika toimii aktiivisesti Vaikuttavuusseura ry:n tapahtumajaostossa. Lisäksi hänellä on vahva kokemus kunta- ja hyvinvointialuetason vammaisneuvostoista sekä vammaisjärjestötoiminnasta. Mika on kysytty vetäjä alan paneelikeskusteluihin ja seminaareihin.

Vapaa-aika kuluu perheen tiskarina, pyykkärinä ja kuljettajana. Liikunta- ja kulttuuriharrastukset ovat keskeisessä roolissa tämän myllyn pyörittämisessä.

  • Millaisia kehitysnäkymiä on havaittavissa digitalisaation roolista sosiaali- ja terveyspalveluissa hyvinvointialueilla?
  • Miten varmistetaan, että digitalisaatio palvelee tehokkaasti sekä henkilöstöä että asiakkaita hyvinvointialueen palveluissa?
  • Mikä on tekoälyn tulevaisuus?
johtava konsultti, Istekki

Harri Kumpulainen

Harri on pitkän linjan ICMT-ammattilainen. Hän on ollut mukana Istekillä julkishallinnon laajoissa SOTE-kehittämishankkeissa jo 15 vuoden ajan. Viimeisempänä Harri on vastannut hankeomistajana Istekillä Pohjois-Savon hyvinvointialueen valmistelusta ja käynnistymisestä. Tällä hetkellä Harri koordinoi Istekin osalta Softa 2030 -hankkeen kautta hyvinvointialueiden laajoja asiakas- ja potilastietojärjestelmiin liittyviä kokonaisuuksia sekä muuta SOTE-ICT kehittämistä.

  • Miten elintasosairauksia voidaan ennaltaehkäistä?
  • Monisairaiden potilaiden hoidon jatkuvuus ja osallistuminen oman hoidon suunnitteluun
toimitusjohtaja, Atostek

Mika Torhola

Mikalla on 23 vuoden kokemus lääkinnällisten ja terveydenhuollon ohjelmistojen kehittämisestä. Suomen kansallisen terveysarkiston (Kanta) parissa on kulunut myös jo 12 vuotta. Torholan taustakoulutus on ohjelmistotieteen DI ja kokemusta on myös Nokialta ja rapakon takaa North Carolina State Universitystä.

Hänen haaveensa on saada Suomen valtavat kansallisen terveys-IT-infran investoinnit (mm. Kanta-hanke) hyötykäyttöön: sekä kansanterveydellisesti, että taloudellisesti. Atostek Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien toimiessaan, Mika on ponnistellut tämän vision eteen mm. käynnistämällä Atostekin ERA-palvelun kehityksen ja tarjoamalla Suomen terveydenhuollon kentälle työkaluja kansallisen infrastruktuurin täysipainoiseksi hyödyntämiseksi.

  • terveydenhuollon tuottavuuden pitää nousta 1.5-kertaiseksi vuoteen 2040 mennessä
  • prosesseja on uudistettava siten, että ammattilaisten tarve vähenee – pelkkä digitalisaatio ei auta
  • älykäs automaatio on välttämätöntä ongelman ratkaisemiseksi
tuotekehitysjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, Forsante

Mikko Tiihonen

Mikko on Forsante Oy:n perustaja. Hän on koulutukseltaan erikoislääkäri, joka on opiskellut myös tietojenkäsittelytiedettä ja toiminut terveydenhuollon tietotekniikan parissa 1980-luvulta alkaen.

Mikko on auttanut terveydenhuoltoa parantamaan prosesseja tietotekniikan ja Forsanten älykkään automaation avulla. Hänen asiantuntemuksessaan lääketieteellinen osaaminen yhdistyy teknologian ymmärrykseen ja käytännön kokemukseen vaativista tuotekehitysprojekteista. Näissä projekteissa syntyneet ratkaisut ovat tuottaneet suuria tuottavuusloikkia potilaiden hoidon eri vaiheissa. Nykyään Mikko kehittää Forsante Oy:ssä pitkäaikaissairauksien hoidon kliinisten prosessien automaatiota uuden sukupolven symbolisen tekoälyn avulla.

Mikko on Suomen Terveydenhuollon Tietotekniikan Edistämisyhdistys STEDI ry:n hallituksen jäsen, Suomen Tekoälyseuran perustajajäsen ja Association for Computing Machineryn pitkäaikainen jäsen. Vapaa-aikana hän soittaa J.S. Bachin musiikkia pianolla ja purjehtii kesäisin Itämerellä.

  • 14.20
  • Virkistäydy kupillisella kahvia ja verkostoidu kollegoidesi kanssa
  • TAUKO JA VERKOSTOITUMISTA
journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija

Nina Rahkola

Nina Rahkola on journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija. Hän on juontanut vuosien ajan MTV3-kanavan eri ajankohtaisohjelmia. Tämänhetkinen työmaa on alkuilloista tuttu ohjelma Viiden jälkeen. Lisäksi Rahkola on palkittu dokumentaristi, joka on kiertänyt kuvausreissuilla eri puolilla maailmaa muun muassa Afrikan köyhimmissä slummeissa ja Intian kapinallisalueilla. Pitkä uutiskokemus ja kokemukset maailmalta värittävät lempeästi Rahkolan maailmankuvaa.

  • Miten Pohjois-Savon hyvinvointialueella hyödynnetään tekoälypohjaista henkilöstösuunnittelua palvelutuotannon johtamisessa?
  • Miten koneoppimismalli tehostaa henkilöstökustannusten ennustamista; ratkaisu, haasteet ja hyödyt
  • Henkilöstökustannusten ennustamisesta palvelutarpeen ennustamiseen; jatkokehittämisen suuntaviivat
Diip -ohjelmiston tuoteomistaja, Grade Solutions

Toni Saalasti

Toni Saalasti on luova johtaja, joka tuoteomistajan roolissa vastaa uusien ohjelmistoratkaisujen kehittämisestä Grade Solutions Oy:ssä. Toni on työskennellyt vaativien ohjelmistokehityshankkeiden parissa yli 15 vuotta. Viimeisimmät kehityshankkeet ovat keskittyneet tekoälyn ja koneoppimismallien hyödyntämiseen henkilöstösuunnittelussa. Työllään hän haluaa auttaa julkisen sektorin organisaatioita uudistamaan toimintatapoja ja tuottamaan kustannustehokkaita ja laadukkaita ratkaisuja palvelutuotannon johtamiseen. Vapaa-ajalla Tonin löytää johtamasta Kyösti ja Kalervo Kallion museota tai saksofonin varresta big bandissä.

  • Tekevätkö hyvinvointialueet tietoon perustuvia päätöksiä?
pääekonomisti, Hyvinvointiala HALI

Joel Kuuva

Joel Kuuva on työskennellyt sote-alan yrityksiä ja järjestöjä edustavassa Hyvinvointiala HALIssa kuusi vuotta. Hän on toiminut aiemmin valtiovarainministerin talouspoliittisena erityisavustajana, finanssialan eri tehtävissä ja konsulttina. Kuuva toimii myös HUS Advisory Boardin ja Federation of European Social Employersin hallituksen jäsenenä.

  • parhaat ratkaisumallit potilaskirjaamiseen nyt ja tulevaisuudessa
  • sanelun ja puheentunnistuksen hyödyt eri käyttökohteissa
  • konkreettisten asiakas-casejen esittely
toimitusjohtaja, Diktamen

Olavi Valkama

  • Louhimalla nykyistä dataa näet jotakin, mutta paljon enemmän  jos päätetään tavoitteet, niille mittarit ja näille kirjaamisen malli
  • Tavoite- ja keinomittareista voi rakentaa viikoittaisen aikasarjan, jolloin näet mitä tapahtuu toiminnassa
  • Ammattilaisten ja esimiesten kyvykkyyttä datan tulkitsemiseen tulee vahvistaa
  • Data tulee aiheuttamaan henkilöstöreaktioita, joihin kannattaa valmistautua
Savoa Partners

Pia Luukkonen

Yleislääketieteen erikoislääkäri, jolla pitkä kokemus perusterveydenhuollon johtamisesta ja kehittämisestä: vuosina 1992- 2017 julkisen puolen virassa ja sen jälkeen Savoa Partnersin seniori- kehittäjänä.

Näkemyksenä on, että jonoton sote-keskus ei ole resurssikysymys vaan prosessikysymys: laittamalla prosessit kuntoon saadaan hoidon saatavuus, vaikuttavuus, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys kuntoon.

Merkityksellisinä osina tässä remontissa on digitalisaatio ja johtamisen remontti. Digitalisaatiolla tarkoitetaan  systemaattista etenemistä siihen suuntaan, että 60% potilaiden yhteydenotoista sote-keskukseen tapahtuu sähköisesti. Johtamisen muutoksella taas tarkoitetaan toiminnan johtamisen kokonaisuuden aikaansaamista siten, että tiedolla johtaminen on keskiössä. Oman tärkeän osansa tuo pitkään palveluita tarvitsevien potilaiden hoitaminen täysin uudella potilaan hoidon kokonaisuuden huomioimalla tavalla moniammatillisesti.

  • 14.20
  • Virkistäydy kupillisella kahvia ja verkostoidu kollegoidesi kanssa
  • TAUKO JA VERKOSTOITUMISTA
  • Ovatko potilaat käyttämätön voimavaramme?
  • Potilasturvallisuuden lisääminen tuo kustannussäästöjä, mutta miten saamme sitä lisättyä?
  • Olemmeko me terveydenhuollon ammattilaiset valmiita ottamaan potilaat mukaan?
  • Kuka johtaa potilasturvallisuutta?
puheenjohtaja Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistys SPTY, laatuylilääkäri, HUS

Sanna-Maria Kivivuori

Sanna-Maria toimii laatuylilääkärinä HUSissa. Hän on Helsingin yliopiston dosentti ja suorittanut executive MBA-tutkinnon. Taustakoulutukseltaan hän on lasten syöpälääkäri ja lastenlääkäri ja hänellä on terveydenhuollon laadun ja potilasturvallisuuden erityispätevyys. Sanna-Marian työhön kuuluu erilaisia laatuun liittyviä asioita sekä vastuullisuusasiat. Erityisesti hän on perehtynyt laatujärjestelmiin.

Sanna-Maria on mukana kansallisessa ja kansainvälisessä laatuyhteistyössä usealla taholla. Hän on Suomen potilasturvallisuusyhdistyksen puheenjohtaja.

  • AI:n rooli ja käyttö mahdollisuudet sosiaali- ja terveydenhuollossa
  • Kohti terveydenhuollon teknologista edelläkävijyyttä
  • Uudenlaiset vuorovaikutustavat ja tehokas tiedonkulku
Vuoden Johtaja, datan ja tekoälyn hyödyntämisen suunnannäyttäjä, Chief AI Officer, Futurice

Tuomas Syrjänen

Tuomas on yksi Futuricen perustajajäsenistä ja toimi yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2008–2018. Hänen johdollaan Futurice kymmenkertaisti liikevaihtonsa ja kasvoi eurooppalaiseksi toimijaksi. Fakta-lehti valitsi hänet vuoden johtajaksi 2013.

Tällä hetkellä Tuomas vastaa Futuricen data & AI-uudistumisohjelmasta. Hän on erityisen kiinnostunut datan ja tekoälyn hyödyntämisestä yritysten päätöksenteossa, prosesseissa sekä liiketoimintamallien innovoinnissa. Hän on aiheen suunnannäyttäjiä ja luennoi siitä mm. St. Galleninin eMBA-kurssilla. Hän toimii myös useiden yritysten hallituksissa.

Tuomakselle työssä on tärkeää oppiminen ja hän haluaa kehittää alalla tekoälyn paradigmaa organisaatioiden toiminnassa. Hänen erityisosaamiseen kuuluukin tekoälyn yhdistäminen liiketoimintaan. Tuomaksen työmotto on: ”Uudistuminen luo energiaa, energia menestystä.”

Nähdään uudestaan vuonna 2025!
journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija

Nina Rahkola

Nina Rahkola on journalisti, dokumentaristi ja tv:stä tuttu haastattelija. Hän on juontanut vuosien ajan MTV3-kanavan eri ajankohtaisohjelmia. Tämänhetkinen työmaa on alkuilloista tuttu ohjelma Viiden jälkeen. Lisäksi Rahkola on palkittu dokumentaristi, joka on kiertänyt kuvausreissuilla eri puolilla maailmaa muun muassa Afrikan köyhimmissä slummeissa ja Intian kapinallisalueilla. Pitkä uutiskokemus ja kokemukset maailmalta värittävät lempeästi Rahkolan maailmankuvaa.

Senior Partner, Nordic Healthcare Group

Mika Kaartinen

Mika on sosiaali- ja terveydenhuoltoa tukevien palveluiden kehittämisen, markkinoinnin ja myynnin moniosaaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kehittämistyöstä niin toiminnan kuin teknologiankin näkökulmasta. Mikan erityisosaamisalaa ovat digipalvelut, tietojohtaminen, vertaiskehittäminen ja vammaispalvelut. Koulutukseltaan Mika on diplomi-insinööri. Työnsä ohella Mika on suorittanut AaltoEE:n Terveydenhuollon johtamisen koulutuksen.

Mika vetää NHG:n Terve!-podcastia. Podcastissa käsitellään mm. sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavuuteen, järjestämiseen, johtamiseen ja kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä. Mika toimii aktiivisesti Vaikuttavuusseura ry:n tapahtumajaostossa. Lisäksi hänellä on vahva kokemus kunta- ja hyvinvointialuetason vammaisneuvostoista sekä vammaisjärjestötoiminnasta. Mika on kysytty vetäjä alan paneelikeskusteluihin ja seminaareihin.

Vapaa-aika kuluu perheen tiskarina, pyykkärinä ja kuljettajana. Liikunta- ja kulttuuriharrastukset ovat keskeisessä roolissa tämän myllyn pyörittämisessä.

Director, Healthcare Consulting, Delfoi

Rashmi Werning

Rashmi Werning vetää Delfoi Oy:ssä terveydenhuollon konsultoinnin yksikköä ja on erikoistunut viimeisen 10 vuoden aikana terveydenhuollon tulevaisuuden toimintakonseptien suunnitteluun sekä sairaaloiden ydin- ja tukiprosessien kehittämiseen ja optimointiin. Rashmi korostaa perusteellisen, tarvelähtöisen ja faktapohjaisen suunnittelun merkitystä jo sairaaloiden investointihankkeiden varhaisissa suunnitteluvaiheissa, sillä niissä tehdään merkittäviä päätöksiä, jotka voivat johtaa myöhemmin suuriin käyttökustannuksin.

Rashmin mielestä sairaaloiden investointi- ja uudistamishankkeet tulisi nähdä laajemmin useampia vuosia kestävinä muutosjohtamisen prosesseina. Eri suunnitteluvaiheet sisältävät jatkuvaa sopeutumista lääketieteen ja ympäristön asettamiin uusiin vaatimuksiin sekä toimintamallien uudistamista siten, että jo ennestään niukat resurssit saadaan tehokkaaseen ja asiakaslähtöiseen käyttöön kuitenkaan kasvattamatta kustannuksia. Tämä voidaan saavuttaa vain lisäämällä tuottavuutta ja visioimalla nykyistä rohkeammin digitalisaation mahdollisuuksia.

Lue lisää Rashmi ajatuksista sairaalahankkeiden suunnittelusta: ”Onko juuri oikeaa tilamäärää olemassakaan? https://bit.ly/3rkueBB

Pääyhteistyökumppaneina

Logosi tähän?

Ville Hollstein
Head of Sales, Partner
+358 (0)44 353 5444
ville.hollstein@professio.fi

Lippujen hinnat.

Mikä on hintaryhmäsi – julkinen vai yksityinen? Meidän määritelmän löydät täältä.

SUPER EARLY BIRD

Julkinen sektori: 695 €
Yksityinen sektori: 995 €

Voimassa 23.2.2024 asti.
OSTA LIPUT

EARLY BIRD

Julkinen sektori: 845 €
Yksityinen sektori: 1 145 €

Voimassa 22.3.2024 asti.
OSTA LIPUT

NORMAALIHINTA

Julkinen sektori: 995 €
Yksityinen sektori: 1 295 €

Voimassa 23.4.2024 asti.
OSTA LIPUT

Hyödynnä edullisemmat ryhmälippuhinnat.

Olisiko teitä tulossa useampi? Tarjoamme -10 % ryhmäalennuksen vähintään 3 hengen ja siitä isommille ryhmille. Osta ryhmäliput ketterästi verkkokaupan kautta tai kysy ryhmätarjousta katariina.asp@professio.fi tai 040 768 2170 – Kata auttaa sinua oikeasti mielellään

OSTA RYHMÄLIPUT KYSY TARJOUSTA

Tapahtumainfo.

Jäikö jokin muu asia mietityttämään? Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Paikan päällä vai etänä? Hybriditapahtumissa sinä päätät.

Joustavasti mukaan mistään tinkimättä! Etäosallistuminen säästää aikaa, luontoa ja rahaa, mutta paikan päällä saat kokea aidon kollegoiden ja huippupuhujien läsnäolon myös taukojen aikana. Kumman tavan sinä valitset? Lippua ostaessasi valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

LIPPUOSTOKSILLE

Sijainti

Pikku Satamakadulla järjestetään isot tapahtumat.   

Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3-5, 00160 Helsinki 

Satamat ovat jo esihistoriasta saakka olleet solmukohtia, joissa ihmiset kohtaavat – juuri niin kuin tapahtumissamme. Wanhaan Satamaan seilaat paikalle näppärästi julkisilla – esimerkiksi sporat 4 & 5 ovat mainioita vaihtoehtoja. Autoilijoille löytyy maksullisia parkkipaikkoja ja urheimmat reippailevat paikan päälle, sillä matkaa keskustasta on vain 2 kilometriä.

PS. Tapahtuman päätteeksi nappaat Katajanokan terminaalista laivan allesi. Valinta on sinun, onko suuntana Tallinna vai Tukholma?

SAAPUMISOHJEET

Professio Match – tapahtuma taskussasi.

Verkostoidu ja sovi tapaamisia sinulle osuvimpien osallistujien ja yhteistyökumppaneiden kanssa kiinnostuksen kohteittesi perusteella. Lisäksi pääset kommentoimaan lavalla käytävää keskustelua sekä antamaan äänesti äänestyksissä, paikasta riippumatta. Tätä on helppo käyttää joko mobiilisti tai läppäriltäsi! Lisätietoja saat ilmoittautumisen yhteydessä.